logo

Milepæl på Damhusåen Renseanlæg med Termisk Hydrolyseanlæg (THP)

Et væld af innovation og samarbejde strømmer gennem vores igangværende projekt på Damhusåen Renseanlæg, hvor Aquagain er en central aktør i implementeringen af et termisk hydrolyseanlæg (THP-anlæg) som en del af Biofos' ambitiøse udviklingsplaner.

 

Innovativ Renovering af Rådnetanke med THP-teknologi
Biofos, en førende spiller inden for bæredygtig spildevandshåndtering, har taget en proaktiv tilgang til at imødekomme fremtidige behov. Som led i deres renoveringsstrategi for rådnetanke, investerer de i THP-teknologi, som vil reducere opholdstiden i rådnetankene uden at gå på kompromis med biogasudbyttet. Dette giver mulighed for at renovere tankene én ad gangen, hvilket er afgørende for at opretholde en stabil drift og imødekomme myndighedskravene til rensekvaliteten.


Partnerskab og Samarbejde
Cambi, en anerkendt leverandør af THP-anlæg, er hovedentreprenør på dette spændende projekt, hvor Aquagain har påtaget sig smedeentreprisen og står for alt rør- og stålarbejde samt installation af større komponenter.

Projektet har fra start båret præg af meget høj intensitet, fokus på fremdrift, ændring af planer og korte frister. Dette sætter store krav til teamets evne til omstilling og projektlederens evne til at tage store beslutninger hurtigt og løbende.

Der er store mængder af rørsystemer og komponenter, der skal installeres på dette projekt, hvilket kræver ekstra fokus på detaljer. Vores projektleder har i fællesskab med vores overmontør, lavet et særligt system så, der ikke opstår forvirring og rørsystemerne monteres med de korrekte komponenter.


Generelt er der et tæt samspil på kryds af Aquagains tværfagligheder, og på trods af den høje intensitet projektet har båret præg af helt fra start, så løses dette på bedste vis med et godt samarbejde imellem tegnestuen, produktionen, montage samt projektleder, der alle indgår i et fælles team og deler et fælles mål om, at udføre opgaven til kundens fulde tilfredshed.

Vores dygtige Tekniske Designer Anne-Sofie, der for nyligt gennemførte sin uddannelse med topkarakter, er en del af teamet omkring projektet og det gør os alle sammen stolte, at hun har fået særlig ros af hovedentreprenøren for godt dansk design og gåpåmod.

Det er ikke kun internt, at samarbejde er vigtigt - vores tætte samarbejde og åbne kommunikation med både Biofos og Cambi er afgørende for den smidige gennemførelse af projektet.


Fremtidssikring, grønnere energi og bæredygtig fremtid
Ikke alene vil renoveringen af Damhusåen Renseanlæg øge kapaciteten til at behandle spildevand betydeligt, men den vil også bidrage til produktionen af grøn biogas gennem termisk hydrolyse. Dette er et vigtigt skridt i retning af en cirkulær økonomi og en grønnere fremtid for hovedstadsområdet.

Biofos' udbygningsplan spiller en afgørende rolle i at sikre, at hovedstadsområdet kan håndtere den stigende befolkningstilvækst og de øgede krav til spildevandsrensning frem til 2045. Ved at øge rensekapaciteten på Renseanlæg Damhusåen og Lynetten, arbejder vi sammen mod en mere bæredygtig og fremtidssikret løsning.

Vær på forkant - modtag nyhedsbrev

- og få omtrent 1 nyhedsbrev om måneden sprængfyldt med viden og erfaringer fra branchen, der kan gøre en forskel hos dig.

Tak for din tilmelding

Nyhedsbrev

Vil du vide mere om Projektet på Damhusåen

- Ring til os, så hjælper vi gerne

Charlotte Wilhelmsen

Charlotte Wilhelmsen

Mobil: +45 4099 5536

cw@aquagain.dk

HOV! Vent lige lidt...

Vil du have GRATIS viden, der kan være vigtig for dig og din virksomhed? Tilmeld dig nyhedsbrevet, der er sprængfyldt med vores erfaringer og viden om nyt i branchen.

Tak for din tilmelding

Søg på websitet