logo

Koldings kloaknetværk: Fra vision til virkelighed med 2100 Liter/Sekund

Vi har gennem længere tid, i samarbejde med TC Anlæg og Rambøll, bygget ny pumpestation for Blue Kolding, der udvikler, forbedrer og klimasikrer Koldingområdets kloaksystem for at sikre et sundere vandmiljø og en mere bæredygtig fremtid.

Projektet omfatter etableringen af en kraftig pumpestation i Kolding Åpark og en tilhørende trykledning til centralrenseanlægget i Agtrup. Med disse tiltag forventes antallet af overløb til Kolding Fjord at reduceres markant, hvilket er afgørende for områdets økosystem.

Initiativerne er ikke blot reaktive, men proaktive skridt mod klimasikring, især med tanke på de stigende regnmængder, som infrastrukturen skal kunne håndtere.

Overvældende dimensioner


Kapaciteten af kloaksystemet forøges betydeligt fra 1100 liter i sekundet til 2100 liter i sekundet i et DN600-rørsystem.

Dimensionerne i dette projekt er generelt bare imponerende. Det har også betydet udfordring med plads; F.eks. skulle manifolden placeres helt oppe under loftet, hvilket gav store udfordringer med at få den løftet ind på plads. Vi måtte anvende en lidt utraditionel løsning - nemlig at bore igennem dækket, så manifolden kunne løftes ind fra stueetagen. Uanset den utraditionelle, eller med et pænere ord, innovative, løsning, så kom vi i mål med udfordringen til alles tilfredshed.


Selvom vi har mødt udfordringer undervejs, som f.eks. kraftige rystelser, der krævede afstivninger, og vi har måtte sadle om og finde løsninger løbende, har teamet mødt hver udfordring med handlekraft og fagligt stærke løsninger.

Den tekniske udførelse af rørkonstruktionen til pumpesystemet opfylder strenge europæiske og internationale standarder. Vi har naturligvis fagfolk og certificerede svejsere på projektet, der som vanligt arbejder med testede WPS'ere, hvilket sikrer høj kvalitet og overholdelse af alle nødvendige procedurer. Vi bruger C&P Inspection til tilsyn med processen, så alle krav til kvalitet, sikkerhed og miljø opfyldes til punkt og prikke.


Tak til BlueKolding og vores samarbejdspartnere for deres stærke bidrag til dette projekt. Sammen skaber vi en bæredygtig fremtid.

Vær på forkant - modtag nyhedsbrev

- og få omtrent 1 nyhedsbrev om måneden sprængfyldt med viden og erfaringer fra branchen, der kan gøre en forskel hos dig.

Tak for din tilmelding

Nyhedsbrev

Vil du vide mere om Projektet i Kolding

- Ring til os, så hjælper vi gerne

HOV! Vent lige lidt...

Vil du have GRATIS viden, der kan være vigtig for dig og din virksomhed? Tilmeld dig nyhedsbrevet, der er sprængfyldt med vores erfaringer og viden om nyt i branchen.

Tak for din tilmelding

Søg på websitet